Radio-ohjelmat

Martin aamuvartti.

Ohjelma tulee ulos keskiviikkoisin Lähiradiossa (100,3 MHZ) klo 9:00-9:15. Uusinta perjantaisin klo 13:00-13:15.

Ohjelmassa haastatellaan mielenkiintoisia henkilöitä elämän eri alueilta.

Jokaisella meistä on jotakin annettavaa.

Valitettavasti joudumme annostelemaan tätä vartin pituisina jaksoina.

Kuunneltuasi ohjelman lähetä kommentteja spostiini [email protected] sekä ehdotuksia mielenkiintoisista henkilöistä, joita voisi haastatella -mukaanlukien itsesi.

Tule sellaisena kuin olet, ja sano minkä asian koet merkittäväksi.

Sana on vapaa.

  • STELK:in sihteeri Arto Rannila kertoo omasta uskontulostaan ja STELK:in työstä Suomessa.
  • Ohjelmassa keskustellaan Taneli Hassisen elämänvaiheista ja elämänmuutoksesta. Liike-elämässä uransa luonut – sitten yritysmaailman tehtävissä toiminut, innostui kypsällä iällä opiskelemaan yliopistossa ja suoritti tutkinnot valtiotieteissä ja teologiassa. Nyt otettuaan pappisvihmimyksen tämä viestinnän ammattilainen välittää ilosanomaa kansalaisille. Oppi ja ikä kaikki!
  • IT -Ekspertti Jukka-Pekka Rahkonen kertoo netti-lehti OIKEA MEDIAN synnystä, kehityksestä ja vaihtoehtomedian haasteista valtamedian puristuksessa.
  • Jermu Myllyharju on espoolainen kolmen pienen lapsen isä. Ohjelmassa keskustellaan työelämän, arjen ja kodin haasteista sekä asioiden laittamisesta tärkeysjärjestykseen. Jermu on läpikäynyt perusteellisen elämänmuutoksen viimeisen 10 vuoden aikana.
  • Reservin majuri Raimo Hynysen havaintoja (1/2) Suomen maanpuolustuksesta, historiaa ja tulevaisuutta:
  • Reservin majuri Raimo Hynysen havaintoja (2/2) Suomen maanpuolustuksesta, natosta, hävittäjähankinnoista ja tulevaisuuden näkymistä:
  • Sukujuuriltaan inkerinsuomalainen Olavi Hyppönen kertoo perheensä mielenkiintoisista ja traagisista vaiheista kommunistisessa Neuvostoliitossa ja omasta uskoontulostaan:
  • Sukujuuriltaan inkerinsuomalainen Olavi Hyppönen kertoo Inkerin kansan vaietusta kansanmurhasta neuvostokommunismin aikana:

Ohjelmassa haastatellaan entistä Uuden Valamon munkkia Timo Mertasta. Miten ajatus luostarin menosta syntyi, kehittyi ja kasvoi. Kokemuksia luostarin elämästä ja munkin arkipäivästä kilvoitteluineen. Mielenkiintoinen luostarissa eri kuuliaisuustehtävissä ei kuitenkaan ollut se elämänmuoto, jota Timo Mertanen etsi. Lopputuloksena oli paluu maailmaan luostarista.

  • Ohjelmassa haastatellaan eläkkeellä olevaa Helsingin ortodoksisen seurakunnan pitkäaikaista kirkkoherraa Veikko Purmosta. Hän väitteli 79-vuotiaana teologian tohtoriksi 2.12.2020. Ennätys sekin lajissaan. Veikko on hyvä esimerkki aktiivisesta eläkeläisestä, joka ei jäänyt lepäämään laakereilleen eläköidyttyään. Ohjelmassa keskustellaan myös Purmosen kokemuksista elämän eri vaiheissa ja opiskeluista sekä idässä että lännessä. Niissäkin hän oli ensimmäisten joukossa Suomen ortodoksiteologeista.
  • Ohjelman toisessa osassa keskustellaan Veikko Purmosen kanssa Venäjän luostarien ystävien alkuvaiheista ja tapahtumista hänen pitkäaikaisen puheenjohtajakautensa aikana. Yhdistyksen perustaminen osui samoihin aikoihin Neuvostoliiton kommunismin romahduksen kanssa, vaikka se ei ollutkaan syy yhdistyksen perustamiseen. Venäjän luostarien ystävien toiminnan tavoite on venäläisen rikkaan luostariperinteen ja hartauden harjoittamistuntemuksen välittäminen suomalaisille. Toimintamuotoina ovat mm. pyhiinvaellusmatkat ja esitelmätilaisuudet. Yhdistys on avoin kaikille ja sen hallitus hyväksyy uudet jäsenet vapaamuotoisen hakemuksen perusteella.
  • Ohjelmassa keskustellaan ortodoksiteologi Timo Mertasen kanssa paastosta, sen hengellisestä perustasta ja käytännöstä ortodoksisen perinteen ja Raamatun sanoman mukaan. Mikä paastossa on olennaista, ja mitä olisi syytä ottaa huomioon ennen paaston ryhtymistä.

Vieraana ohjelmassa, osa 1/2, on hankintajohtaja ja agronomi Sami Kilpeläinen Sotkamosta. Keskustelemme Suomen maatalouden tilasta, elintarvikeomavaraisuudesta, EU:sta ja maatalouden tulevaisuuden näkymistä Suomessa.

Vieraana ohjelmassa, osa 2/2, on hankintajohtaja ja agronomi Sami Kilpeläinen Sotkamosta. Keskustelemme Suomen maatalouden tulevaisuuden näkymistä, BREXIT:in vaikutuksista EU:iin sekä Suomen elintarviketeollisuuteen. Keskustelemme myös EU:n Venäjälle asettamien rajoitusten vaikutuksista sekä Venäjän vastatoimista sekä niiden vaikutuksista Suomen elintarvikevientiin.

  • Vieraana ohjelmassa on toimitusjohtaja Arno Parviainen David Health Oy:sta. Keskustelemme henkilökohtaisista asioista, elämänmuutoksesta, yrittämisestä ja sen haasteista. Keskitymme kansainväliseen yritystoimintaan ja kauppaan haastavina aikoina. Kyseessä on osa 1/2.
  • Tämä on jatkoa edellisen viikon ohjelmalle. Kyseeessä on osa 2/2. Keskustelemme yrittämisestä kriisien aikana ja sen haasteista yrittäjälle ja yritykselle. Käsittelemme myös koronan vaikutuksia kansainvälisillä markkinoilla täysin viennin varassa toimivalle yritykselle.
  • Ohjelmassa keskustellaan rovasti Oiva Sallin kanssa uskosta ja ihmeistä. Oiva Salli kertoo kokemuksistaan 43 v kestäneen seurakuntapapin uralta sekä hänen hengellisistä toimistaan tänään.
  • Haastateltavana on kauppatieteen maisteri Jorma Reinikainen, joka toimi parin vuosikymmenen ajan aina viime vuosiin asti kristillisen miesjärjestön – Helsingin Raamattukoulun Miesfoorumin – vetäjänä. Nykyään Jorma on siellä yhä edelleen mukana aktiivisena vastuunkantajana. Osa I käsittelee Jorma Reinikaisen omaa elämän kaarta ja sen kehitystä kristillisen uskon tuoman elämän muutoksen viitekehikossa.
  • Haastateltavana on kauppatieteen maisteri Jorma Reinikainen. Osa II käsittelee Helsingin Raamattukoulun yhteydessä toimivaa kristillistä Miesfoorumia.
  • Haastateltavana on kauppatieteen maisteri Jorma Reinikainen. Osa III käsittelee Miesfoorumin keskeisintä toimintamuotoa “Elämä – muutoksessa”.

Helsingin Raamattukoulun toiminnanjohtaja ja diplomi-insinööri Jri Jolkkonen. Tässä ensimmäisessä osassa keskustelemme Jarin elämänvaiheista.

  • Helsingin Raamattukoulun toiminnanjohtaja ja diplomi-insinööri Jri Jolkkonen. Tässä toisessa osassa keskustelemme Helsingin Raamattukoulun toiminnasta ja työmuodoista.