Categories
Yleinen

Keisarille kudotaan uutta viittaa

Satu keisarin uusista vaatteista saa jatkoa. Frankfurtissa päämajaa pitävä Euroopan keskuspankki EKP teki mittavan kangastilauksen keisarille EU:n  7 vuoden budjetilla täydennettynä. Keisaria pitää vaatettaa näinä ilmaston muutosten ja koronan runtelemina aikoina. EU:n  7 vuoden budjetti 750 mrd. euroa ja EKP:n uusi koronaelvytyspaketti yli 1000 mrd. euroa takaavat hyvin suojaavan ja saappaan kärkiin ulottuvan viitan ompelun liittovaltiokeisarille.

Innokkaita räätäleitä häärii peräti 27 keisarin vaatekerran ompelussa. Kankaan laatua ihastellaan ja innolla vakuutetaan epäileviä tuomaita katsomaan tarkkaan laskoksia ja kankaan laskeutumista. Kylläpä tulee upea asu.

Jos ei näe keisarin uutta vaatekertaa ja sen  yksinkertaista, mutta nerokasta kauneutta , on joko tyhmä tai sopimaton tehtäväänsä. Ja kyllähän kansa näkee etenkin valtamedian suosiollisella myötävaikutuksella. Kukapa haluaisi saada tyhmän leiman otsaansa.

Odottelemme innolla keisarin esiintymistä uudessa upeassa viitassa, joka on kallein kaikista vaatekerroista ja saattaa vielä tarvita lisäviitan tai kaksikin. Liikkeellä on tosin epämääräisiä huhuja, että keisarin pukukavalkadi saattaa hieman viivästyä, mutta ei syytä huoleen. Kyllä keisari sieltä tulee aikanaan kaikessa majesteettisuudessaan. Ainahan kuninkaallisia joutuu odottamaan, mutta kansa on tunnetusti kärsivällistä.  Hyvää kannattaa aina odottaa.

Seremoniamestareiden pitää vain muistaa ettei lapsia päästetä juhliin.

Leave a Reply